dilluns, 21 de gener del 2008

En la millor tradició de la novel·la d'aventures

Miguel Larrea recupera amb Las andanzas de Kip Parvati (La Galera, 2004) la clàssica novel·la d’aventures, amb tots els ingredients del gènere. És una narració àgil i directa, ambientada en paisatges exòtics i mariners, amb un heroi juvenil valent i decidit, enfrontat a uns dolents “de tota la vida”. L’autor es centra en la narració, sense complicar-se la vida. A la vegada, transmet uns valors positius força transparents. Encara que el llenguatge podria estar més elaborat, compleix amb suficiència els seus objectius. És una llàstima que les úniques edicions disponibles, tant en català com en castellà, tinguin preus una mica elevats. Per a incorporar-los a una biblioteca són una bona opció, però fan difícil triar aquest llibre com a lectura “escolar”. Estic segur que funcionaria molt bé.

4 comentaris:

Xènius ha dit...

Que jo sàpiga no estan en tapa dura, els llibres. El mateix que poses a la foto no és de tapa dura.
Jo també trobo que quallaria com a llibre de lectura als col·legis. M'ha agradat molt aquest llibre, tant aquest mateix com la segona part.

Ramon ha dit...

Tens raó, hauria d'haver dit "en una edició massa cara", ja ho arreglo. El preu (gairebé 15€!) és excessiu per a biblioteques d'aula.

Kasal ha dit...

Un molt bon llibre per passar una bona estona. A nivell escolar us garanteixo l´exit. A la meva escola ja fa uns anys que volta i cada Sant Jordi té un exit important. Existeix la versió amb tapa dura i hi ha traducció al català. També recomano la segona part "La sombra cazadora", que tot i que és un pél més fluixeta, enganxa i agrada com la primera.
Salut!

Ramon ha dit...

Comença a preocupar-me el tema de les tapes. M'acostaré a una llibreria... En tot cas, és accessori: en el contingut coincidim tots.