dijous, 10 de gener del 2008

Les divertides aventures d’Igraine

Cornelia Funke és una de les escriptores per a nens i joves més valorades actualment. Hi ha motius, perquè alguns dels seus llibres són magistrals (penso que no tots, però això ho deixo per a més endavant). Jo m'ho vaig passar molt bé amb Igraine la valenta (Columna, 2003), una història d’aventures cavalleresques que conté tots els ingredients del gènere i més: castells màgics, encanteris, enemics malvats, gegants... Els personatges són variats i originals. Clàssica en el fons, trencadora en alguns plantejaments, i amb un punt de paròdia molt encertat. Vaig trobar la novel·la equilibrada, amb tots els seus elements combinats en la mida justa.

2 comentaris:

Lluismo ha dit...

Hola, he llegit el teu bloc i m'apassiona la lectura. Com tu, coincideixo en el gust pels llibres de Cornelia Funke, però crec que és millor "Jinete de Dragón" (l'he llegit en castellà).
Sort amb el teu bloc.

Ramon ha dit...

També em va agradar força, Lluís. És difícil dir que una sigui millor que l'altra, perquè tenen públics i objectius un pèl diferents. Però, certament, "Jinete de dragón" és més llarga, amb més aventures... Gràcies pels ànims!